4D HIFU behandling stockholm

Hudåtstramning och fettreducering

Högintensivt fokuserat ultraljud (HIFU behandling) är ett icke kirurgiskt lyft för att strama åt lös hud i ansikte och kropp eller reducera fett. En behandling med HIFU beskrivs vanligtvis som ett riktigt ansiktslyft utan kirurgi och har en unik förmåga att tränga igenom det yttersta hudlagret för att kunna behandla huden och muskulaturen på djupet till skillnad från lasern som behandlar på ytan. Ultraljud stimulerar kollagen- och elastinproduktionen i hudens djupare lager vilket resulterar i ett ansiktslyft. HIFU generar värmeenergi till huden och underliggande vävnader, egentligen till samma hudlager (SMAS) som läkare använder för att strama åt huden vid tex ett ansiktslyft. HIFU är det enda icke kirurgiska metoden som kan nå ner till samma hudlager som kirurger använder. Behandlingen är smärtfri men hur man upplever obehag är naturligtvis individuellt. Det första resultatet upplevs ofta direkt efter behandlingen och huden känns stramare, men kollagen och elastinproduktionen pågår upp till 6 månader vilket krävs för att huden ska återställa nya och starkare kollagen och elastinfibrer. Efter ca 3–6 månader ses det slutgiltiga resultatet. Ofta räcker det med en till tre behandlingar i ansiktet. På kroppen kan det behövas 3-5 behandlingar då det gäller fettreducering. Hållbarheten är upp till 6–8 år och man går tillbaka 5–10 år i hudstrukturen. Behandlingarna är FDA-godkända för att lyfta huden i ansiktet, halsen, på kroppen och HIFU fungerar till alla hudtyper såväl till män som kvinnor.

HIFU behandling pris:

Helt Ansiktslyft 8000 kr 75 min
Nyhet! – Glow facial lift! Underhållande behandling 2995 kr 60 min
Ansikte + dubbelhaka 9000 kr 75 min
Ansikte + dubbelhaka + Hals 12000 kr 90 min
Ansikte + dubbelhaka + Hals + Decolletage 15000 kr 90 min
Kinder 5000 kr 60 min
Käklinje (kinder + dubbelhaka) 6000 kr 60 min
Ögonparti  3000 kr 40 min
Ögonparti + Panna  5000 kr 40 min
Ögonparti + Panna + Hals 7000 kr 60 min
Mage 13000 kr 60 min
Kärlekshandtag 5000 kr 60 min
Lår insida 5000 kr 60 min
Överarmar insida 5000 kr 60 min
Boka

Före HIFU behandling:

• ingen alkohol 48h före och 48h efter behandlingen
• öka vätskeintaget 48h före behandlingen (ca 2 dl vatten/timme)
• minska kolhydratintaget 48h före behandlingen

Efter HIFU behandling:

• det är normalt att huden rodnar lite efter en behandling
• öka ditt dagliga vattenintag
• undvik alkohol minst 48h efter behandlingen
• undvik bastu, ånga och kraftigare aktiviteter i en vecka efter behandlingen
• undvik spabehandlingar och massage
• undvik make-up i 48h efter behandlingen
• undvik alla former av laserbehandlingar 4 veckor efter behandlingen
Följer du råden ovan så blir effekten/resultatet maximalt.

Obs! Vid någon av följande kontraindikationer bör du inte göra denna behandling: hjärtsjukdom, blödarsjuka, pacemaker, metallimplantat, graviditet, infektion, diabetes, blodtrycksförändringar, injektioner med muskelavslappnande medel  (3 månader innan behandling) och Restylane (3 månader innan behandling).

Vad är Glow facial lift?

Detta är en lättare hifu behandling som reducerar fina linjer och stimulerar kollagen. Innehåller: Avtvätt, fruktsyror som ger mycket lyster, lättare hifu hela ansiktet, kinder, pannan och under ögonen. Avslutas med LED mask för stimulans ax kollagen. Rekommenderas till dig som är runt 30 och uppåt men där huden inte riktigt har börjat hänga eller att du har gjort den kraftigare Hifun och som vill underhålla huden några gånger efter. Kan göras ca 4 ggr per år. Denna behandling är vi ensamma om att göra. Värdet på denna behandling är ca 5000 kr. Att bara behandla ögon området med samma munstycke kostar 3000 kr. Så detta är en topp anti-age behandling som inte gör ont och du kan gå till jobbet samma dag. 

Hur går HIFU behandlingen till:

Terapeuten börjar alltid först med en konsultation för att säkerställa att kunden är mottaglig för behandlingen och inte har sjukdomar som hindrar behandlingen. Terapeuten lokaliserar och ritar på behandlingsområdet och en speciell ultraljudsgelé appliceras först på huden för att sen kunna leda in det hög intensiva ultraljudet ned till hudens nedersta lager för att direkt förstöra kollagen och elastin fibrerna.

När ser man resultat av HIFU behandling?

Det första resultatet kan upplevas direkt efter HIFU behandlingen och huden känns genast stramare, men kollagen och elastinproduktionen pågår mellan 4-6 månader vilket krävs för att huden ska hinna återställa nya och starkare kollagen och elastin fibrer. Så efter 4-6 månader kan man se det slutgiltiga resultatet.

Hur länge varar resultat av HIFU behandling?

Detta varierar från person till person och beror på ålder, medicinering och hur man lever men det kan hålla i 6-8 år- Vill man så kan man göra underhållsbehandlingar göras efter 1-2 år.

Finns det några biverkningar eller risker med behandlingen?
4D HIFU är en ickeinvasiv och ickekirurgisk behandling som ej kräver någon återhämtningstid. Att gå till jobbet direkt efteråt går bra. HIFU är en mycket säker metod som inte ger några biverkningar. Den har använts världen över och flera hundratusentals behandlingar har gjort den till en säker behandling.
Normala tecken efter behandlingen är lite rodnad, lite svullnad och små stickningar i huden i en två dagar. Detta är en bra indikation på att kollagenprocessen har påbörjats.

Vilka områden kan behandlas med HIFU?

Man kan behandla både ansikte och kropp där lös/slapp hud framträder. Behandlingen är även mycket effektiv för att strama åt lös hud på övre och undre ögonlocket, ej på själva ögonlocket. Med den senaste 4D HIFU tekniken är det även möjligt att effektivt behandla celluliter, förstöra cellulitfettet och strama åt huden.

Hur länge pågår en HIFU behandling?

Det beror på vilket område som ska behandlas men ansikte och hals tar ca 30-40 minuter.

HIFU vs Kirurgiska lyft

Både HIFU och kirurgiska lyft stramar åt lös hud på ansikte och kropp. Skillnaden är att med HIFU finns inte biverkningar som uppstår med kirurgiska behandlingar. HIFU är det närmsta ickeinvasiva metoden som kan jämföras med resultaten av kirurgiska ingrepp.